SPORTSHOWROOM
  Nike Air Max 2090

  Filter na

  • Poredaj po

  • Spol

  • Brend (Nike)

  • Line

  • Kolekcija (Air Max 2090)

  • Boja

  • Tehnologija

  • Edition

  • Sport

  Nike Air Max 2090

  Air Max 2090

  Nikeov inauguracijski Air Max Day održan je 26. ožujka 2014. godine povodom proslave 27. godišnjice Air Maxa 1. Šest godina kasnije, 2020. godine, događanje je bilo posvećeno 30 godina Air Maxa 90. I tako je potpuno nova silueta objavljena na slici te ikonske cipele. Unesite Nike Air Max 2090.

  Dylan Raasch, koji je bio viši kreativni direktor Air Maxa, vjeruje da ovaj model otkriva priču o tome kako su Nikeovi treneri evoluirali u 30 godina između AM90 i AM2090. U stvari, dizajneri iza 2090. godine promatrali su ovu evoluciju i razmišljali gdje će u budućnosti zauzeti liniju. To je postala inspiracija za tenisice koje su gledale u budućnost.

  Od izvornika je uzeo kasetu pete, veliki blatobran i kombinaciju pjenastog srednjeg sloja s zračnom jedinicom u peti. Međutim, ti su elementi neznatno izmijenjeni - peta ima grebene koji se iz nje pojavljuju, a ne razvedene utore, a džep zraka dvostruko je veći od izvornika. Komadić kaseta koja okružuje ovaj džep također je prenesena s AM90, ovaj put se proteže oko pete, s glatkom prednjom polovicom i grebenima na stražnjoj strani. Iako ovi aspekti daju Air Maxu 2090 sportsku baštinu i tehnologiju ublažavanja trkača, njegovi noviji elementi čine ga i izvrsnim modnim predmetom.

  Ažurirani logotip Air i prozirni tekstilni gornji dio odražavaju suvremeniju, profinjeniju estetiku dok se još uvijek referiraju na koncept prvog Air Maxa: kako bi tehnologija bila vidljiva. Ovaj je pristup utjelovljen i u načinu na koji izbor materijala komunicira njihovu strukturnu važnost: doslovno možete vidjeti kroz one dijelove koji su lakši za neprozirne strukturne komponente izvan. Ova kombinacija je stvorila laganu tenisicu s brzinom i udobnošću u svojoj srži koja se također temelji na čvrstoj izdržljivosti. Underfoot, Nike Air Max 2090 ima novi radni potplat koji još uvijek uključuje razgraničenja gaznog sloja poput onih na prethodnim dizajnima vafla uz fleksibilne utore koji podsjećaju na izvornik. Čak i kada se okrećemo naprijed, 2090. i dalje se odnosi na prošlost.

  Raasch o Air Maxu 2090. ne razmišlja kao o obući ili modi, već više kao o obliku prijevoza. On vjeruje da će se cipele razvijati u drugom smjeru kako bi postale potpuno različite od onoga na što smo navikli danas. Ta se inspiracija može vidjeti u blatobranu od sintetičke kože, koji evocira aerodinamičke konture električnog automobila. Čini se da šik, minimalistički glatki bijeli najlonski ripstop i mreža također imaju oblik futurističke šasije automobila. Čak i tri precizno projektirane rupe na Air Max 2090 Air uređaju i njegova svijetla paleta boja mogu se vidjeti kao nagovještaj budućnosti u kojoj je električni transport norma.

  Nike Air Max 2090 spaja povijest, sadašnjost i budućnost kako bi stvorio sljedeću generaciju Air Maxa. Ova linija je odavno utemeljena na inovacijama, a 2090. je snažan izraz toga. To je elegantna, moderna tenisica koja se istovremeno osjeća retro i napredno, pozivajući se na cipele koje su nestale prije, a također predviđaju one koje tek dolaze.

  Rangiraj Nike Air Max 2090
  (1)

  SPORTSHOWROOM koristi kolačiće. O našoj politici prema kolačićima.

  Nastavak

  Odaberite svoju zemlju

  Europa

  Amerike

  Azija Pacifik

  Afrika

  bliski istok