SPORTSHOWROOM

Filter na

  • Poredaj po

  • Spol

  • Brend (Nike)

  • Linija

  • Kolekcija (Air Max 1)

  • Suradnja (Patta)

Air Max 1 x Patta

Kada je Nike prvi put surađivao s Pattom 2006. godine, kreativni streetwear brand bio je star samo dvije godine. Prvi model dueta - privlačan Air Max 90 napravljen s nizozemskim hip-hop časopisom State Magazine - inkorporirao je strasti Pattinih osnivača, Edsona Sabaja i Guillaumea Schmidta, obožavatelja tenisica i ljubitelja prodavaonica ploča. Ovaj popularan dizajn postavio je ton njihove budućnosti kao ljubitelja Air Maxa, a samo tri godine kasnije, Nike i Patta su se ponovno spojili kako bi pomogli potonjima da proslave 5. godišnjicu. Da bi to učinili, razvili su skup posebno dizajniranih Nike Air Max 1 x Patta boja. Nakon što je dugo bio povezan s Amsterdamom hip hop subkulture, revolucionarni vidljivo-Air tenisica je uvijek imao poseban odnos s Patta rodnom gradu, što ga čini savršenom cipelom u čast marki postignuća. Rezultirajuća kolekcija formirala je početak prekrasnog partnerstva koje će nastaviti proizvoditi neke od najtraženijih Air Max 1s svih vremena.

Prvijenac Air Max 1 x Patta tenisice definiran je njihovom uporabom vrhunskih materijala, miješanjem trapera i prozračne mreže s finim antilopom i nubuckom u ime udobnosti i stila. Najranija dva oponašaju klasično blokiranje boja originalnog AM1, Purple Denim koji dodaje duboko ljubičasto sjenčanje svom blatobranu i swooshes, koji su izrađeni od naslovnog materijala, kao i njegov jezik i peta branding, od kojih prvi ima kockasti Patta logotip iznad poznatog teksta Air Maxa. U međuvremenu, Chlorophyll izdanje odlikuje se ugodnom nijansom zelene boje na spomenutim elementima, za razliku od bijelog srednjeg potplata, mrežastog podsloja i glatkih sivih nubuck slojeva. Obje boje su objavljene u ograničenom broju i još uvijek su popularne kolekcionarske predmete do danas. Treći član serije 5. godišnjica nije ništa manje poželjan iako je napravljen u većim količinama od svojih vršnjaka. Poznat kao Denim Corduroy po tome što integrira ove tekstile u mornaričko plave slojeve gornjeg dijela, ispunjen je podebljanim tonskim varijacijama koje su nastale postavljanjem njegovih tamnih ploča sa zelenim swooshima, ljubičastim mrežastim podslojem i jarko crvenim jezikom.

Sve ove tri šarene staze ostale su popularne tijekom godina, a njihov uspjeh utro je put mnogim suradnjama Nike Air Maxa 1 x Patte. 2010. isporučena su dva nova AM1, od kojih je jedan zamišljen uz pomoć Petera Jensena pod njegovim popularnim nadimkom, Parra. Nizozemski dizajner i umjetnik već je radio s obje marke odvojeno, a to je pokazalo u njihovoj jasnoj sinergiji i kombiniranom kreativnom talentu, koji je donio jednu od najpoželjnijih Nike x Patta tenisica - Air Max 1 Patta x Parra Cherrywood. Njegove asimetrične značajke odražavaju Parrin apstraktni stil, njegove svijetle boje Pattina hrabar korištenje boja i luksuznih materijala Nike sklonost za fine detalje potpisa. Bogata nijansa tamnocrvene boje prekriva antilop i šenil gornji dio, dok poseban Parra branding krasi krzneni jezik etikete, a uložak je ukrašen jedinstvenim Patta x Parra grafikom koja suptilno uključuje Nike swoosh. Druga Patta x Nike inačica iz 2010. je dapper crno-bijela inačica nazvana Lucky Green po živopisnom tonu koji osvjetljava petu i jezik, TPU ušicama ispred ovratnika i Air Max jedinici. Kao i vršnjaci, koristi i visokokvalitetne materijale, ovaj put preko crne balističke mreže prekrivene platnenim pločama u istom tonu i bijelim tekstilnim swooshima.

Tijekom sljedećeg desetljeća Nike i Patta nastavili su surađivati, ali tek su se 2021. vratili na siluetu Air Max 1. Ovaj put, dali su mu potpuno novi izgled, razvijajući četiri boje s prepoznatljivim blatobranom s valovitim rubovima. Njihovo prikazivanje pratila je serija kratkih filmova nazvanih The Wave, koji su snimljeni kako bi se proslavila veza između Patte i zajednice Air Maxa, kao i utjecaj brenda na modu i kulturu. U režiji multidisciplinarne umjetnice i redateljice Mahanele, uz kreativni doprinos oskarovskog filmskog redatelja Stevea McQueena i cameo uradaka Malog Simza i Skepte, serija se pretače u ideje zajedništva i kreativnosti koje se vide kroz objektiv mladih i ambicioznih kreativaca u području umjetnosti, glazbe i sporta, koje Nike i Patta nadaju osnažiti svojim radom. U filmovima, Nike Air Max 1 x Patta Waves djeluje kao simbol oseke i tijeka priče sa svojim blatobranom. Monarch šarenica ima sve u svemu, narančasta antilopa swooshes i val-uzorak blatobran stoji protiv bijele kože i sive mreže koja pokriva ostatak gornjeg dijela. Noise Aqua izdanje ima slično blokiranje boja, samo s plavom umjesto narančastom, a uključuje isti vješto izvezeni mini nalet na bočnom prednjem dijelu i karakteristično Patta brendiranje na jeziku i podnožju. Ostale dvije boje u setu također dolaze s tim elementima, ali proširuju i određenu boju blatobrana na četvrtinske slojeve. The Rush Maroon kontrastira svoju naslovnu nijansu s metalik srebrnom mrežom i narančastim elementima na unutarnjim i najgornjim ušicama, dok su mat crni kožni slojevi Black boje postavljeni protiv svojih svijetlih bijelih branding efekata.

Tako neodoljiv bio je Air Max 1 x Patta Waves da su brendovi odlučili proširiti kolekciju 2022. godine izvlačeći još dva kolorita. Nastavljajući temu iz prethodne godine, ovaj novi set nosio je naslov The Next Wave i bio je inspiriran afroameričkom poslovicom "Each one teach one". U snažnom utjelovljenju ove fraze, Patta akademija uspostavila je mentorski događaj razmjene u Nikeovom sportskom objektu SHAPA Soweto u Johannesburgu kako bi se povezala i uzdigla svoju zajednicu nudeći mogućnosti talentiranim mladim Afrikancima. Sljedeći val započeo je izdavanjem Dark Russet colowaya - atraktivnog izdanja prekrivenog bakrenim kožnim slojevima na srebrnoj mreži, s ružičastim i plavim isticanjima i istim mini swoosh i valovitim blatobranom koji je karakterizirao dizajne 2021. Slijedi ga White boja, koja preko mrežastog i kožnog gornjeg dijela spaja niz bijelih i sivih tonova, prije nego njegov potpuno bijeli potplat i retro-bijeli srednji potplat upotpune elegantan izgled.

Suradnja Nike x Patte traje već više od 15 godina. Tijekom tog vremena marke su narasle zajedno, tvoreći snažnu vezu koja je proizvela neke izvanredno jedinstvene tenisice. Njihova zapanjujuća kolekcija Air Max 1s predstavlja neke od njihovih najboljih radova i odražava predanost i njihovom umijeću i globalnim navijačkim bazama koje svaki od njih podržava. Njihove kolaborativne šarenice nisu samo zauzele kreativni način razmišljanja umjetnika, dizajnera, glazbenika i drugih poduzetnika diljem svijeta, već su i nadmašile dizajn cipela kako bi ispričale dublju priču o kulturi i zajednici koja svakoj Nike Air Max 1 x Patta tenisici daje vlastitu bezvremensku kvalitetu.

Rangiraj Nike Air Max 1 x Patta
(0)

SPORTSHOWROOM koristi kolačiće. O našoj politici prema kolačićima.

Nastavak

Odaberite svoju zemlju

Europa

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

bliski istok