SPORTSHOWROOM

Filter na

  • Poredaj po

  • Spol

  • Brend (Nike)

  • Kolekcija (Air Force 1)

  • Stil

  • Suradnja (Louis Vuitton)

Air Force 1 x Louis Vuitton

Kad je Nike ušao u partnerstvo s Louisom Vuittonom početkom 2020-ih, nekima je to možda bilo iznenađenje. Kombinacija brenda sportske odjeće i luksuzne modne kuće nije bila tako očita, ali za Virgila Abloha veza između njih imala je savršenog smisla. Legendarni dizajner postao je majstor stvaranja vrhunske streetwear odjeće sa svojim brandom Off-White™ tijekom 2010-ih, kulminirajući u njemu se zove umjetnički direktor muške odjeće na Louis Vuitton u ožujku 2018. Godinu dana prije radio je na svojem prvom Nikeovom dizajnu, The Ten - iznimno uspješnoj suradnji koja je izgradila snažnu vezu između njih dvojice i dovela do više objavljivanja zajedničkih tenisica. Do 2021. bio je uhodan u obje tvrtke i dobio je više kreativne kontrole nad Louisom Vuittonom, što ga je učinilo idealnim trenutkom za povezivanje marke s Nikeom za novi zajednički pothvat. Rezultat je bila izvanredna kolekcija Nike Air Force 1 x Louis Vuitton - skup vrlo poželjnih cipela koje su spajale luksuznu estetiku Louisa Vuittona i prepoznatljiv Abloh streetwear styling s Nikeovom ikoničnom siluetom Air Force 1.

Kolekcija je prvi put zadirkivana na Louis Vuitton Men’s Spring-Summer 2022 u lipnju 2021. Virgil Abloh izložio je 21 Air Force 1s, od kojih je svaki sadržavao elemente dizajna, uključujući kapitalizirani Helvetica tekst i šiljasto obrubljene oznake u različitim bojama. Bili su dio veće grupe od 47 AF1 dizajna, a s mnogim koloritima koji su sada predstavljeni svijetu, bilo je samo pitanje vremena kada će biti dostupni za kupnju. Početna prodaja izvršena je putem aukcije Sotheby’s u siječnju 2022. godine, u kojoj je samo 200 parova Brown Monogram Damier izdanja Nike Air Force 1 x Louis Vuitton bilo dostupno globalnoj publici. Njegov bogati gornji dio od mahagonija izrađen je od fine kože s nježnim LV monogramom otisnutim preko njega i poznatim uzorkom Louis Vuitton Damier koji izrađuje šahovnicu preko kutije za nožne prste, swooshes i peta. Svaki par dolazi u čvrstom pilot kućištu prekrivenom svijetlom narančastom Monogram Taurillon kožom, dajući vlasniku pravi osjećaj luksuza i ekskluzivnosti.

Nakon toga, nekoliko parova Prijatelji i obitelj darovani su maloj grupi slavnih, uključujući DJ Khaleda i LeBrona Jamesa, što je Nike Air Force 1 x Louis Vuitton partnerstvo još više nadahnulo. Oni koji se ne budu mogli dočepati jedne od tih rijetkih ponuda morat će pričekati do lipnja 2022. godine kako bi dobili još jednu prigodu za posjedovanje para. U ovom trenutku, još devet boja postalo je dostupno široj javnosti, svaka sa svojim prepoznatljivim izgledom. Tri od tih novih Air Force 1 x Louis Vuitton tenisice su monokromatske, s klasičnim Triple White i Triple Black verzijama u niskom stilu. Dok je prva izrađena od vrhunske kože, potonja ima plišanu antilopu, a svaka ima LV monogram uzorak suptilno utisnut u gornji dio. Treće je Mid izdanje Triple Whitea, njegov gornji gležanj osiguran remenom, ali inače s istim Monogram utisnutim i metalnim zlatnim slovima na jeziku, peti i medijalnom boku.

Još tri cipele u ovom početnom izdanju uključuju klasične efekte blokiranja boja uz novi materijal nalik platnu. Ova mekana tkanina formira šarene slojeve od svakog, jedan u Gym Green, drugi u Comet Red i posljednji u podebljanom Team Royal Blue. Ponovno se pojavljuje monogramski uzorak, ovaj put otisnut nešto veći od utisnute verzije na bijelom kožnom podsloju svake boje. Slijede dva AF1 s sjajnim metalnim efektima, jedan Metallic Gold, drugi Metallic Silver. Potonji na prstima koristi sjajni kromirani materijal, s crnim, žutim, zelenim i ljubičastim pločama na ostatku, dok prvi ide za potpuno zlatni gornji dio. Konačno, deveta tenisica još je jedna sredina s kožnim gornjim dijelom ukrašenim Damierovim uzorkom, a odlikuje se dinamičnom umjetnošću otisnutom na bočnom zidu. Dizajniran od strane milanskog tattoo umjetnika Ghusta Leona, ovaj upečatljiv vizualni prikaz sadrži riječ "Vuitton" u stilskom pismu koje je cipeli donijelo nadimak: Graffiti.

Unatoč povijesnom timu Nikea, Louisa Vuittona i Virgila Abloha koji su osigurali uspjeh ovih devet parova tenisica Air Force 1, ostatak kolekcije tek će biti objavljen. Javnost je mogla vidjeti svih 47 dizajna na izložbi u Brooklynu u svibnju 2022. godine, ali to je najbliže što je itko dobio većini njih. Nejasno je koliko će cipela na kraju biti dostupno, tako da kolekcionari možda nikada neće moći posjedovati cijeli set, dajući mu time dašak mističnosti i čineći ga još uvjerljivijim. Od lansiranja u lipnju 2022., više nije bilo Louis Vuitton Air Force 1, ostavljajući fanove da nagađaju o tome koji će doći sljedeći i koji će ostati zauvijek izvan dosega.

Rangiraj Nike Air Force 1 x Louis Vuitton
(0)

SPORTSHOWROOM koristi kolačiće. O našoj politici prema kolačićima.

Nastavak

Odaberite svoju zemlju

Europa

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

bliski istok