SPORTSHOWROOM

Filter na

  • Poredaj po

  • Spol

  • Brend (Jordan)

  • Kolekcija (1)

  • Stil

  • Verzija (Bred)

Air Jordan 1 Bred

Kada je 1984. godine kreirao Air Jordan 1, Peter Moore je novom dizajnu dao paletu boja temeljenu na prvom NBA timu Michaela Jordana, Chicago Bullsima. Mladi gornji dio imao je bijeli srednji potplat poduprt crvenim potplatom, dok je gornji kombinirao snažne crne tonove oko prednjeg dijela stopala, kroz srednji dio stopala i ovratnik s jarkim crvenim slojevima u peti i istom nijansom u kutiji s nožnim prstima. Iako je primarna upotreba crne i crvene boje donijela bojama nadimak Bred, zbog vanjske funkcije dobila je još jedno nadimak - Banned - nakon što je NBA zabranila njegovu upotrebu zbog kršenja pravila o odjeći. Prkos kojeg su Nike i Jordan pokazali u svom ustrajnom nastupu s Jordanom 1 Bred privukao je mnoge obožavatelje košarkaškom treneru nakon njegovog objavljivanja 1985., ali njegova popularnost nije završila tamo. Zapravo, tenisica je samo narasla u statusu tijekom desetljeća i danas sjedi kao jedan od najlegendarnijih među desecima AJ1 boja koje sada postoje. Kao rezultat toga, obrađen je i prerađen u sve vrste ažuriranih verzija i retro modela, koji su svi zadržali temeljnu estetiku legendarnog izvornika.

Prvi put Air Jordan 1 Bred je ponovno objavljen u službenom retro filmu 1994. - godinu dana nakon Jordanovog početnog umirovljenja iz košarke. Izgleda baš kao original, sve do crnog logotipa Air Jordan Wings na bočnom gležnju. Sljedeće, 2001., je bilo godina kad se Jordan po drugi put vratio iz mirovine. Ova je nalikovala na prethodne dvije, ali je bila ograničena na 14884 parova, s posebnim brojem cipela ispisanih na unutarnjoj strani jezika. 2008. je kada je Bred Jordan 1 dobio jednu od mnogih prilagodbi u svom dizajnu na Jordan 1 High Strap Bredu. Kao što ime sugerira, ima remen za gležanj, ali ovaj model također ima Jumpmanov logotip na jeziku umjesto marke Nike Air viđene na ranijim Jordan 1 Bredsima.

Jordan Brand je 2009. godine ponovo nagradio original sa DMP Bredom, koji je bio dio čopora napravljenog za proslavu Jordanovog rekorda od 63 poena. Kako je postigao podvig u doigravanju protiv Celticsa 1986. godine, Paket definiranja trenutaka sastojao se od dviju boja: one na temu Celticsa i Chicago Breda. Sličan je prvom Bredu po mnogo čemu, ali ima Jumpmanove logotipe na jeziku i peti te datum rekordne igre na unutarnjem dijelu jezika. Dvije godine kasnije, izašao je još jedan retro, ovaj put s imenom Banned vezanim uz njega i novim elementima kao što su crveni križ na peti i tekst na ulošku koji govori priču o banu. 2013 donio je sljedeće ponovno oslobađanje Jordana 1 High Bred, njegovu uporabu poliuretanskog premaza na gornjem dijelu kože, dajući svojim crvenim tonovima nešto svjetliju nijansu. Srednji vrh Bred s crvenom prednjom nogom i okom zajedno s crnim swooshes objavljen je iste godine.

Do tog trenutka, Bred Colodway je bio globalni fenomen, a Jordan Brand počeo je sve više eksperimentirati s izgledom i gradnjom tenisica. 2014. je proizvela low-top poznat kao Bred Elephant Print zbog nezaboravne slike kože slona na crvenim kožnim pločama. Bez visoko izrezanog ovratnika koji će ugostiti Air Jordan Wings, ovaj Jordan 1 Low Bred ima logotip vezen u svoj brojač peta umjesto. To je postala standardna praksa na Low verziji Bred, uključujući i na Jordan 1 Retro verziji 2015. Iste godine pokrenuta su još dva redizajnirana Bred dizajna. Jedan je Air Jordan 1.5 The Return, tako nazvan jer njegov gornji podsjeća na Jordan 1 Bred i njegova jedina jedinica je ona Jordana 2. Drugi je bio Jordan 1 KO Bred, koji ima slične boje kao tradicionalni Bred, ali dolazi s platnenim materijalom preko gornjeg dijela, jedinom jedinicom preuzetom iz Nike Vandala i prepoznatljivim logotipom AJKO Wings.

U 2016-u, vrhunski Bred je još jednom retroviran u sklopu remasteriranog programa Jordana Brand, koji nastoji vratiti klasične tenisice u izvornom obliku. Kao rezultat toga, Jordan 1 OG Bred Banned je izdan u dizajnu koji je bio dosljedan izdanju iz 1985., ali sa suvremenom kožom vrlo visoke kvalitete. Otprilike u isto vrijeme, Satin Bred je otkriven po prvi put u ograničenoj trci od samo 501 para. Izrađen je od baršunastog glatkog satenskog materijala inspiriranog Michaelovom kolekcijom letačkih jakni, s logotipom Wings koji se pojavljuje kao tkani zakrpa na bočnom ovratniku, ali inače ima klasični Bred izgled. AJ1 Ultra High još je jedna verzija koja je predstavila nove materijale u Bred, uključujući neopren, platno i vunu. Tekstualne varijacije nastavile su se 2017. objavom Flyknit Bred - još jednog visokog vrha na slici originala, ali izrađenog pomoću Nikeovog laganog, ali izdržljivog Flyknit tkanja - i Bred Camo - verzije s crvenim antilopom na vrhu sive kamerne grafike na kožnim dijelovima gornjeg dijela.

2018 je bila godina koja je donijela još jedan retro dizajn u obliku novog Jordan 1 Mid Bred koji uključuje preklopljene kožne slojeve u Gym Redu zajedno s glatkom crnom nubuckom za elegantno ažuriranje ranijih modela. Air Jordan 1 Retro High OG Bred Toe izašao je i te godine. Kombinira tonove iz 1985. s efektima blokiranja boja originalne AJ1 boje - Crni prst. Dodao je potpuno novu dimenziju dizajnu i doveo do niza drugih cipela temeljenih na stilu Bred Toe. Godinu dana kasnije, 2019. godine, Bred je ponovno zamišljen za nogometno igralište kada je dobio prilagođenu oblikovanu jedinicu s klinovima na TD Cleat. Dječja cipela poznata kao Sky Jordan 1 zatim je objavljena u Bred bojama, a čičak remen sadrži privlačan par bijelih Jordan Wings.

Prelaskom u 2020-e, Jordan Brand stvorio je sve više i više varijacija na Bredu, počevši vrlo produktivno razdoblje za voljenu boju. U 2020. godini Air Jordan 1 Reverse Bred Low okrenuo je izgled ranijih dizajna s crnom kutijom za nožne prste i srednjom nogom uz crvene slojeve. Mid izdanje uslijedilo je dvije godine kasnije s vlastitim shvaćanjem originala. U 2021. godini izdan je još jedan Reverse Bred s pretežno Gym Red gornjim dijelom, prije nego što su se Bred-ovi crni i crveni tonovi primijenili na dva alternativna Jordan 1 modela, od kojih je prvi bio Jordan 1 Zoom CMFT. Isporučuje se s nekoliko modifikacija, uključujući crvene izreske na gornjem dijelu kože i Zoom Air na jeziku kako bi se naznačila upotreba responzivnog jastuka u srednjem potplatu. Druga verzija je bila Patent Bred, koja prikazuje klasični raspored boja originala, ali je napravljena od sjajne lakirane kože, dajući privlačan sjaj svom crnom i Varsity Red gornjem. A Low Bred Toe je također objavljen u 2021 u nastavku alternativnog izgleda. 

2022. stvoreno je još nekoliko Bred Toes, uključujući Mid Bred Toe i FlyEase model s čičak trakama i zip oko pete kako bi se omogućio jednostavan pristup za one koji ne mogu obući cipele tradicionalnije gradnje. Alternate Bred Toe također je izašao u oba stila, srednjem i niskom vrhu, uz standardni Alternate Bred, od kojih svaki sadrži malo različite varijacije bijelih, crnih i crvenih tonova koji ujedinjuju sve Bred tenisice. Te su godine druga dva modela dodala nove elemente u Bred. Tu je bio ženski Jordan 1 Elevate Low SE Bred, sa svojim podignutim platformskim potplatom, nekonvencionalnim Wings logom i prerađenim potplatom, i Bred Text, koji je pokriven riječima "Black" i "Red". Na bijelom srednjem potplatu, "Black + Red = Bred" otisnut je u jarko crvenom tonu, odajući počast podrijetlu boja.

Ova nevjerojatna serija Bred izdanja nastavila se i u 2023. godini, sa širim izdanjem Satin Bred i low-top verzijom Air Jordan 1 KO Bred. Iste godine izrađena je još jedna inačica nazvana Bred Sail. Niski vrh s uglavnom crnim kožnim gornjim i crvenim isticanjima na kutiji za nožne prste, swooshes i Wings logotipom, ima bjelkasti srednji potplat koji izaziva ostarjeli izgled za još retro vibre.

Iako je Air Jordan 1 izdan u mnogim različitim bojama tijekom godina, izvorni Bred dizajn i dalje ostaje jedan od najtraženijih do danas. Njegovo buntovno podrijetlo dalo mu je prednost, ali njegova zadivljujuća shema boja i raspon ažuriranih modela održali su cipelu desetljećima. Kako se priča o Jordanu 1 Bred razvija, proizvodeći sve uzbudljivije tenisice, bez sumnje će rasti svoju obožavanu bazu obožavatelja, nastavljajući tako svoju izvanrednu ostavštinu.

Rangiraj Jordan 1 Bred
(0)

SPORTSHOWROOM koristi kolačiće. O našoj politici prema kolačićima.

Nastavak

Odaberite svoju zemlju

Europa

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

bliski istok