SPORTSHOWROOM

Filter na

  • Poredaj po

  • Spol

  • Brend (Jordan)

  • Kolekcija (1)

  • Stil

  • Verzija (Black Toe)

Air Jordan 1 Black Toe

Godine 1985., debitantska godina legendarnog Air Jordan 1, izašlo je 13 šarenica od kojih će mnoge postati kultni dizajni. Jedan od njih bio je i Jordan 1 Black Toe, čiji je trio tonova bio jednak bijelom, crnom i crvenom timu kojem se 1984. godine pridružio Michael Jordan kao mladi novak - Chicago Bulls. Kao što mu ime govori, nožni prst cipele bio je crn - ne središnji dio kutije za nožne prste, već blatobran prednjeg dijela stopala. To mu je donijelo jedinstvenu estetiku koja se razlikovala od crnog blatobrana i crvenog prsta kutije Bred i crvenog blatobrana i bijelog prsta kutije Chicaga, bijelog srednjeg stopala, crnih swooshes i crvenih peta slojeva dajući mu izgled negdje između njih dvoje. Daleko od jednostavnog popunjavanja ovog tonskog razmaka, Crni prst bio je nevjerojatno popularan šareni put sam po sebi. To je čak dovelo do potpuno nove ere dizajna koji se temelje na njegovom karakterističnom blokiranju boja.

Uz bojilišta Bred i Chicago, Air Jordan 1 Black Toe je bio jedna od originalnih tenisica koje je nosio Jordan dok je izgradio ime za sebe na NBA košarkaškim terenima sredinom 80-ih. U stvari, to je posebno napravljen za uporabu kod kuće igre. To je također cipela koju je nosio tijekom čuvenog Jumpman photoshoota 1985. godine, a koja je proizvela siluetu kultnog logotipa koji krasi većinu Jordanskih tenisica do danas. Uravnotežena mješavina boja Bullsa dala mu je elegantan izgled, a ubrzo je postao omiljen među sve većim brojem boja AJ1.

Kako su godine prolazile, sve je više i više Air Jordan modela bilo pušteno u prodaju, ali nova verzija Black Toe modela nije viđena sve do desetljeća kasnije, 2007. godine. Sastojao se od polovice "Stare ljubavi nove ljubavi" Početak trenutaka Pack - duo Air Jordans u čast jedne od Michaelovih dugogodišnjih strasti i jedan od njegovih novijih interesa. Dok se potonji temelji na njegovoj trkaćoj momčadi, prvi je ažurirani Black Toe s ovratnikom srednjeg reza i Jumpmanovim brandom umjesto teksta Nike Aira koji se nalazi na izvorniku.

Prvi precizni retro High Black Toe neće biti lansiran sve do nekoliko godina kasnije, kada je objavljen Air Jordan KO Black Toe. Dolaskom u 2012. godinu, Jordan 1 AJKO izrađen je od mekog platna bez brojača peta o kojem bi se govorilo, ostavljajući tako cijelu četvrtinu i područje pete kao jedan komad bijelog materijala. Inače, to je blizu izgleda 1985 Black Toe, ali s dodatkom AJKO Wings i Jumpman branding. Kada je Air Jordan 1 Retro Black Toe izašao 2013. godine, obožavateljima tenisica dao je klasičnu verziju kolora s istim snažnim crnim tonom oko svijetlog bijelog nožnog prsta, bogatim crvenim slojevima pete i crnim Nike Air brandom na bijelom jeziku.

Sljedeći retro zahtijevao je kraće čekanje, s izdanjem 2016. godine. 1985. je ostao vjeran Crnom nožnom prstu, s marginalno širim oblikom i većim fontom na ulošku. Ova vjerna rekreacija postavila je temelje za cijelu kolekciju crnih nožnih prstiju. Jedna od najjedinstvenijih i najdinamičnijih bila je vrhunska suradnja Union LA. Objavljen je 2018. godine, izrađen je od debele kože i ima iste crne, bijele i crvene boje zajedno sa sivim ovratnikom i Jordanovim krilima i žutom UN/LA oznakom na bočnom ovratniku.

2019 donio je još više Jordanskih 1 crnih prstiju, od kojih su mnogi napravljeni u niskom stilu, čime su donijeli novu dimenziju seriji. Jordan 1 Low Black Toe bio je jedan od njih. Iako su dijelovi vanjskog dijela podijeljeni s izvornikom imaju klasičan izgled, nisko izrezani ovratnik znači da se Jordanska krila pojavljuju na brojaču peta, gdje su izvezena crvenom bojom, a na jeziku je Jumpman. Sljedeći je bio Jordan 1 Low Slip - ženski dizajn napravljen za jednostavno uključivanje i isključivanje. Nedostatak vezica i uglađenih bijelih cipela daju mu alternativni izgled, kao i traka crnog materijala koja se spušta niz jezik, a spajaju se Jumpman i Nike Air marke. Još jedan ženski dizajn poznat kao Satin Black Toe također je izašao te godine, s baršunastim satenom na crvenim prekrivačima pete i logotipom metal Wings. Jordan 1 Low Alt je dodan kao dječje izdanje, njegovi mekši materijali i čičak remen samo dvije od njegovih adaptacija prilagođenih djeci. Zatim je tu bio FlyEase Bred Black Toe, koji dolazi s vlastitim jedinstvenim tonskim postavkama, kao i zip i par čičak remena kako bi ponudili mnogo pristupačniju tenisicu onima koji ne mogu udobno staviti tradicionalne cipele.

Godine 2020., kolor je dobio još jedan srednji vrhunski makeover u obliku Jordan 1 Mid Chicago Black Toe. Ovo je kombinacija Crnog prsta i još jednog klasika iz 1985., Chicaga. Kao takva, lokacija tri poznate boje promijenjena je kako bi se stvorilo nešto između njih. Na primjer, ima crni prst okvir i swooshes zajedno s crvenim slojevima i bijele kroz sredinu stopala. Kasnije te godine pokrenut je Mid SE poznat kao Red Black Toe. Još više se igra s bojama, s crnim na slojevima u prednjem dijelu i swooshima, crvenim na brojaču peta i Air Jordan Wings i bijelim kroz kutiju za nožne prste, srednjim stopalom i ovratnikom. Iza ovog posljednjeg komada kože je sloj sive antilope, dajući mu vrhunsku završnu obradu.

Dvije godine kasnije, 2022., ženski model s niskim vrhom došao je ispred modela za muškarce 2023. Prvi se zove AJ1 Low Reverse Black Toe, i, kao što mu ime sugerira, okreće boju izvornika, s crvenim slojevima u prednjem i crnim oko pete. U međuvremenu, potonji dizajn je Air Jordan 1 Low OG Black Toe. Raspored boja je vrlo blizu silueti iz 1985., osim što je nisko izrezani ovratnik značio da je njegov logo Wings pomaknut na petu. Nakon toga, Jordan Brand se vratio srednjem vrhuncu u Gym Red Black Toe. Također održava crne slojeve oko kutije s bijelim prstima, ali prikazuje bijeli brojač peta, crveni ovratnik s crnim slojem omotanim oko njega i crveni na logotipu i vezicama Wings.

Kao jedna od prvih AJ1 boja, Jordanski 1 crni prst je tu već mnogo desetljeća. Umjesto da se izgubi tijekom godina, etablirala se kao bezvremenski i voljeni dizajn koji se može naći širom svijeta. Njegova poznata shema boja ukrasila je vanjsku površinu toliko modela Jordana 1 da danas stoji kao jedan od najsveprisutnijih od svih boja i bez sumnje će se vidjeti na nogama mnogih ljubitelja tenisica u godinama koje dolaze.

Rangiraj Jordan 1 Black Toe
(0)

SPORTSHOWROOM koristi kolačiće. O našoj politici prema kolačićima.

Nastavak

Odaberite svoju zemlju

Europa

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

bliski istok