SPORTSHOWROOM

Filter na

  • Poredaj po

  • Spol

  • Brend (New Balance)

  • Kolekcija (550)

  • Suradnja (Aimé Leon Dore)

550 x Aimé Leon Dore

New Balance 550 je starija cipela nego što bi mnogi mogli očekivati. Prvi put je objavljena 1989. godine nakon što je Steven Smith zamoljen da dizajnira košarkaškog trenera za sveučilišne igrače prema modelu 740 branda. Uz vrh zvan 650 izradio je niski vrh poznat kao P550 Oxford, dajući mu mnoštvo značajki performansi, uključujući dinamičke oblike gaznog sloja koji uključuju kružni krug i posebnu letvicu u prednjem dijelu, inspiriranu automobilskim dizajnom, što je cipelu učinilo vrlo upravljivom. Unatoč tome, 550 nikada nije postigao uspjeh koji je obećao; to je sve do tri desetljeća kasnije, kada se Teddy Santis, osnivač modnog i lifestyle branda Aimé Leon Dore dogodio na slici cipele dok je gledao kroz stari japanski časopis tenisica. Već je unio New York street culture vibes svog branda u nekoliko projekata New Balancea i, uzevši retro izgled originala, Santis je svojim partnerima prišao s idejom kako ga oživjeti. Bili su sretni što 550 konačno dobiva pažnju koju zaslužuje, ali sada je 2020., a cipela je pala u zaborav. Da ne bi bili odvraćeni, grupa je tražila par od poznatog entuzijasta tenisica Khalli Vegasa i ušla u arhive New Balancea kako bi pronašla neke od Smithovih originalnih dizajnerskih crteža modela iz 1980-ih. S ovim kao inspiracijom, krenuli su u obnovu cipele od potplata. Rezultat je bio New Balance 550 x Aimé Leon Dore - nova verzija siluete koja je utjelovila vintage stil originala i uhvatila maštu svijeta tenisica kao nikad prije.

Četiri Aimé Leon Dore x New Balance 550 puštene su u prodaju 2020. godine, a svaka od njih imala je izgled klasičnog košarkaškog trenera 80-ih. Bogato slojevite ploče od bijele kože formiraju gornje i perforirane bokove za dodatnu prozračnost, dok dvostruka oznaka jezika, prethodno žuti srednji potplat i jednostavno blokiranje boja pojačavaju retro osjećaj dizajna. Uz ove neutralne nijanse, tri izdanja za 2020. godinu imaju jedan ton na većini potplata, kao i dijelove gornjeg dijela, poput marke pete i logotipa "N" na svakom boku, čija upotreba napuknute kože čini tenisicu još sličnijom vintage modelu. Ove dikromatske tenisice su Zelena, koja je često poznata kao Evergreen, Silver, čija svjetlija sjena daje određenu eleganciju, i Navy, sa svojim tamno plavim naglascima. Završna kolekcija je Red boja, koja okuplja kontrastne crne i crvene tonove na svojoj potplati, peti, ovratniku i brendiranju, za snažan izgled.

Do 2021., prva serija New Balance 550 bila je rasprodana, što dokazuje poželjnost dizajna tvrtke Santis. Sada je službeni kreativni direktor New Balancea, stvorio je još dva ALD 550-a: Natural Green i Red Navy. Oba su zadržala staru estetiku, ali su njihove ventilacijske rupe premještene u kutiju za nožne prste i uvedene su nove kombinacije boja na vanjskoj strani. Godine 2022. objavljeno je još nekoliko izdanja, a sva su vratila perforacije na bočne zidove. Tri od pet boja imaju elegantne dvobojne blokade boja poput cipela iz 2020. godine - Purple, duboka nijansa mauve, Olive, ugodna kaki nijansa, a Brown svijetla mocha nijansa - dok druge dvije cipele koriste antilop kako bi unijele tekstualne varijacije u kolekciju. Jedna od njih je graciozna bijela kožna boja, čija je gotovo jednobojna konstrukcija popraćena sivim naglascima, s antilopom na brojaču peta i bočnim logotipima. Druga je jednostavno poznata kao Grey boja za uporabu plišanih sivih antilopa preko gornjeg dijela.

Nakon kontinuiranog uspjeha New Balance 550 x Aimé Leon Dore, robne marke su radile na više novih iteracija za 2023. godinu, uključujući male i dječje verzije svih četiriju boja za 2020. Uz njih su bila i dva izdanja s mekanim, dlakavim slojevima od antilopa koji su prekrivali kremasti sloj baze na platnu. Brown Suede ili True Brown, kako je nekima poznata, na svojim slojevima ima bogatu auburnu boju, brendiranje jezika i bočne logotipe, dok Taupe antilop pokazuje svijetlu nijansu bež koja ga je vidjela kako dobiva drugi nadimak: Warm Sand. Kasnije tijekom godine, još su dva dizajna dodana u kolekciju, oba inspirirana Masaryk Community Gymom Aiméa Leona Dorea u New Yorku, koji je osnovan 2022. godine kako bi potaknuo i njegovao košarkaške talente iz gradske Lower East Side i izgradio snažan osjećaj zajednice u lokalnom području. S ovih 550-ih, Santis je uspostavio drugačiju vrstu vintage izgleda kroz kožne slojeve obojene nijansom žute i mrežaste mreže na jeziku, "N" logotipe i ovratnik. Osim toga, imaju perforacije na bokovima i prednjem dijelu stopala, što ih čini dobro prozračenima. Također su ukrašeni retro tonovima, Classic Pine šarenicom koja poprima bujnu zelenu nijansu, a Victory Blue spoj je jantarne i indigo plave boje.

Kada je Steven Smith prvi dizajnirao New Balance 550, pokrenuo je nevjerojatan niz događaja koji će cipelu odvesti na nevjerojatno putovanje kako bi na kraju postao ikona koja je danas. Nakon više od trideset godina, konačno je dokazao svoje vjerodajnice kao elegantnu tenisicu za životni stil zahvaljujući viziji i napornom radu Teddy Santisa i marke New Balance. Svaki novi saldo 550 x  Aimé Leon Dore  Kolekcija je definirana svojom uvjerljivom vintage estetikom, ali je od tada nadahnula mnoštvo pravilnih 550 boja suvremenijeg izgleda, osiguravajući da će nasljeđe ovog trenera košarke 80-ih živjeti još dugi niz godina.

Rangiraj New Balance 550 x Aimé Leon Dore
(0)

SPORTSHOWROOM koristi kolačiće. O našoj politici prema kolačićima.

Nastavak

Odaberite svoju zemlju

Europa

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

bliski istok