SPORTSHOWROOM

Filter na

  • Poredaj po

  • Spol

  • Brend (Jordan)

  • Kolekcija (1)

  • Stil

  • Verzija (Shattered Backboard)

Air Jordan 1 Shattered Backboard

Nevjerojatno podrijetlo priča o Jordan 1 Shattered Backboard počeo davne 1985. Nedugo nakon što je proglašen novakom godine, Michael Jordan nalazi se na europskoj turneji s Nikeom uoči službenog objavljivanja njegove prve potpisane cipele. Dok su igrali egzibicijsku utakmicu u Trstu, Italija, Jordan je skočio prema obruču kako bi izveo snažno zakucavanje, pogodivši kadar s toliko sile da se stražnja ploča razbila. Taj nezaboravni trenutak odigrao se u crno-narančastom dresu Stefanela Trsta, tadašnjeg košarkaškog kluba kojeg je predstavljao. Ove boje će kasnije biti korištene na Air Jordan 1 Shattered Backboard.

Prva cipela u seriji nije objavljena sve do mnogo godina kasnije, u 2015. Visoka High u kalupu klasičnog Jordan 1, blokira boje slično izvornim bojama, ali s živopisnom narančastom nijansom zvanom Starfish. Iako je ovaj ton definirao sve Jordan 1 Shattered Backboards, na ovom debitantskom dizajnu, ima na kutiji za nožne prste, brojač peta, ovratnik i potplat. Uz to, bijeli dijelovi pokrivaju srednji potplat, ploče srednjeg dijela stopala i jezični flaster, a crna se može vidjeti kroz prednje slojeve stopala, okuse i trepavice, kao i oko ovratnika i niz jezik. Na bočnoj ogrlici ima poznati logotip Air Jordan Wings u crnoj boji, a marka Starfish Nike Branding na jezičnoj etiketi upotpunjuje izgled.

Nakon uspjeha početnih Shattered Backboards, više Jordan 1 cipele su dodane u seriji. 2016 donio Air Jordan 1 Retro High OG Reverse Shattered Backboard, koji je također postao poznat kao Shattered Backboard 2.0 i Shattered Backboard daleko. Sva ta imena otkrivaju jednu stvar - da je ova nova tenisica preradila boje verzije 2015. Učinio je to tako što je proširio bijelu podlogu i srednju nogu na kutiju s prstima i jezikom - što je dolikuje promjeni jer je komplet Juvea Caserte, momčadi za koju je Jordan igrao u drugoj polovici te slavne igre, uglavnom bijele boje. Uz ovu mušku tenisicu, izdana je i inačica za malu djecu Shattered Backboard 2.0. Nazvan Jordan 1 Crib, izrađen je s kliznim dizajnom koji uključuje mekše materijale i tanki, fleksibilni gumeni potplat prikladniji za malu djecu.

Dvije godine kasnije u postavu je bila ugrađena ženska tenisica. Satin Shattered Backboard dolazi obučen u vrhunsku kožu i niskosjajni saten, s istim svilenkastim materijalom koji ispunjava unutarnju oblogu. Njegov raspored boja odgovara boji cipele iz 2015. godine, koja se sada naziva Shattered Backboard 1.0 jer ažurirane verzije i dalje izlaze. Sljedeći Air Jordan 1 Shattered Backboard je još jedan za promjenu materijala koji se koriste na gornjem, ovaj put zamjena kože za Flyknit tkati. Izrađen u niskom stilu, njegova izdržljiva vanjska strana još uvijek je ukrašena narančastim, crnim i bijelim nijansama koje razlikuju ostatak kolekcije.

2019 je isporučio još jedno Low izdanje, ovaj s crnim nubuckom koji čini prednje slojeve i Jordanov broj dresa izvezen u narančastoj zvjezdastoj ribi na petlji čipke. Iste godine izašla je i prva Mid Shattered Backboard, izabravši crni potplat umjesto narančastog s prijašnjim iteracijama i sa Skakačem u boji zvjezdače na jeziku. Tijekom tog vremena, Air Jordan 1 Retro High OG Shattered Backboard 3.0 je pokrenut. Ima uglavnom crni vanjski s narančastim isticanjima, a naborana tekstura pojavljuje se preko eksterijera od nježne kože, prizivajući napuknutu površinu stražnjeg stakla neposredno prije nego što se razbila na sud nakon monumentalnog zakucavanja Jordana. Dovršetak 2019 izdanja je Sky Jordan 1 - dječje izdanje napravljeno s dječjim značajkama kao što su sustav za pričvršćivanje čička i povucite karticu na peti.

Slomljeni Jordan 1s nastavio se uvoditi početkom 2020-ih, prvo s inačicom Low OG koja je izašla 2021. Ona oponaša izgled visoko-top Reverse Shattered Backboard iz 2016. godine, s bijelom bojom kroz kutiju za nožne prste i srednjom nogom zajedno s Starfish narančastim slojevima. Još jedan low-top uslijedio je 2022. godine kada je Air Jordan 1 Golf dobio snažne boje Shattered Backboarda. Kao i ostali stvoreni za ovaj sport, ima potplat prilagođen za uporabu na igralištu za golf i poseban tekst za Golf uz logo Jumpmana na jeziku, oba u serijalu.

Unatoč tome što je prvi put objavljen tri desetljeća nakon kultnog trenutka kada je snimljen kako bi se proslavio, Jordan 1 Shattered Backboard je vrlo tražena cipela. To je svjedočanstvo nezaboravne estetike stvorene njegovim upečatljivim spojem boja, zbog kojeg je do danas ostala popularna. Sa svakim novim izdanjem, ljubitelji tenisica podsjećaju se na tu čarobnu igru u karijeri Michaela Jordana - igru koja živi u sjećanjima onih koji su je vidjeli, baš kao i tenisica danas.

Rangiraj Jordan 1 Shattered Backboard
(0)

SPORTSHOWROOM koristi kolačiće. O našoj politici prema kolačićima.

Nastavak

Odaberite svoju zemlju

Europa

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

bliski istok