SPORTSHOWROOM

Filter na

  • Poredaj po

  • Spol

  • Brend (Jordan)

  • Kolekcija (1)

  • Stil

  • Verzija (Taxi)

Air Jordan 1 Taxi

Od svog debija 1985., Air Jordan 1 je poznat po svojim dinamičnim šarenicama. Njegova prva godina proizvela je više od desetak - skup privlačnih dizajna koji se i danas traže. U stvari, unatoč tome što su desetljećima počele izlaziti mnoge nove AJ1 tenisice, ove originalne šarenice nastavile su vladati vrhunski, a malo ih je od tada doseglo istu razinu popularnosti. Jedna od iznimaka je Jordan 1 Taxi. Relativni pridošlica u panteonu Air Jordans, Taxi obično kombinira tri tona - bijela, crna i blistava zlatno žuta s istim imenom kao i ovaj upečatljiv kolor.

Prva tenisica koja je nosila ovu žutu nijansu bila je Air Jordan 12 Taxi iz 1996. godine, ali nije bilo službenog Air Jordan 1 Taxija do 2022. godine, iako je boja već bila korištena na 2018 Friends and Family izdanju za američkog glazbenika i entuzijasta tenisica Zacha Myersa. Njegov sastav Shinedown upravo je pokrenuo svoj novi album - Attention, Attention - tako da je cipela dobila isto ime te je čak uzela neke od svojih dizajnerskih tragova iz naslovnice albuma, čija podebljana žuta naslovnica ima veliki crni uskličnik u sredini. Prva spada na kutiju za prste tenisice, prekrivače peta i marku Nike Air, a potonja je otisnuta na bočnu petu.

AJ1 Attention, Attention bio je nevjerojatno ograničen, a ljubitelji njegovog izgleda morali su čekati još četiri godine do debija Air Jordan 1 Retro High OG Taxi u 2022. godini prije nego što su se mogli dočepati bilo čega sličnog. Poznat mnogima kao Žuti prst zbog načina blokiranja bojom koji podsjeća na Crni prst iz 1985., izgleda slično kao i Myersova inačica, ali bez uskličnika na bočnim petama. Taxi žuta pokriva potplat, kutiju za nožne prste i prekrivače peta, Jedro se može vidjeti kroz srednji i srednji dio stopala, a prednji slojevi, očni i naleti su crni.

Uz to High edition, Mid and Low verzije Jordana 1 Taxi izašao je tijekom jeseni 2022., s muškim i ženskim opcijama dostupnima uz one za djecu. Niska Low ima netaknutiju bijelu boju od jedra na vrhu, a boja se pojavljuje kroz okvir srednjeg potplata, srednjeg stopala i prsta. Crni tada ističe brojač peta, ovratnik i vezice, kao i prikazuje se na Jumpman vezeni u jezik. Taxi žuta ispunjava ostatak dizajna, od vanjskog potplata do prednjih slojeva do Air Jordan Wings ušivenih u petu.

U međuvremenu, Mid Taxi koristi iste tri boje, ali u različitom rasporedu od svojih niskih i visokih kolega. Bijela se nalazi samo na sredini i sredini stopala, s dijelovima crne kroz kutiju za nožne prste, jezik, vezice i ovratnik. Brendiranje dolazi i u crnoj boji, uključujući Jordan Wings na bočnoj ogrlici, bočni zid pada i Jumpman na jezičnoj zakrpi. Taxi tada premazuje slojeve u prednjem dijelu i peti, kao i oku i potplat.

Za djecu su bila dva taksi modela - Jordan 1 Mid Alt i Crib. Obje imaju prilagodbe prilagođene djeci, obje su osigurane čičak remenom, a potonji je sam napravljen s mekanim, fleksibilnim potplatom prikladnim za vrlo malu djecu. Po boji, svaki koristi Taxi žuti na različitim dijelovima cipele. Alt ima naznake privlačne boje na svojoj inače bijeloj jedinici potplata, kao i jasnije kroz slojeve, dok ga Crib radi na peti i nožnom prstu, kao i na trakici za povlačenje na stražnjoj strani ovratnika.

U tjednima nakon tih početnih izdanja izdano je još nekoliko taksija Jordan 1 tako da je do kraja 2022. raspon već znatno porastao. Jedan od njih bio je Air Jordan 1 Low FlyEase. Dizajniran posebno za one s ograničenim kretanjem, ima patentni zatvarač koji se proteže prema gore oko stražnjeg dijela pete do medijalne strane oka, gdje se spaja na čičak pričvršćen na čičak. Držanje očiju je također držano prema dolje od strane flastera Velcro, omogućujući jednostavan pristup za stopalo. Uz ovaj prilagođeni dizajn ima crnu, bijelu i žutu estetiku koja se poklapa s ostalim taksi izdanjima, s naslovnim tonom na prednjim slojevima i okom, klizačima postavljenim u bijelu sredinu, logotipom Jumpmana na jeziku i Air Jordan Wings otisnutim na peti.

Još jedan značajan dizajn Taxija koji je izašao krajem 2022. bila je Jordan 1 Mid SE Wear-Away. Objavljena u verzijama za odrasle, tinejdžere, djecu, pa čak i malu djecu, ova tenisica ima više retro izgleda zahvaljujući svom bijelom srednjem potplatu i istrošenom izgledu svojih slojeva, koji prikazuju naznake Taxi žute boje s pocrnjelom i izblijedjelom estetikom. Unutrašnja obloga ima privlačnu grafiku koja spaja crne, žute i dublje tonove narančaste i crvene kako bi proizvela iluziju plamena, dok su podebljani žuti Jumpmanovi logotipi postavljeni i na uložak i na jezik.

Srednji top posebno napravljen za žene također je objavljen oko tog vremena. Poznat kao Chutney Taxi, on kombinira živopisnu žutu boju ostalih Taxi dizajna s dubljom Chutney žutom bojom koja ima narančastu boju koja prolazi kroz njega. Dok prva boja premazuje kutiju za nožne prste, peta prekriva i pada, potonji pruža tonsku protutežu na prednjim nožnim slojevima, okusu i ovratniku. Crna preko sredine, jezik i Jordan Wings logo naglašava ove bogate nijanse, a Chutney boje Jumpman ističe jezik naljepnicu.

Air Jordan 1 Taxi je tenisica koja je definirala svoj put uzimajući raspored boja izvornih AJ1 i oživljavajući ga živim žutim cvjetanjem. Već postoji niz različitih dizajna, ali Jordan 1 Taxi tek počinje s radom, a u narednim godinama mogu se očekivati nove varijacije ove zapanjujuće kolore.

Rangiraj Jordan 1 Taxi
(0)

SPORTSHOWROOM koristi kolačiće. O našoj politici prema kolačićima.

Nastavak

Odaberite svoju zemlju

Europa

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

bliski istok