SPORTSHOWROOM

Filter na

  • Poredaj po

  • Spol

  • Brend (Jordan)

  • Kolekcija (1)

  • Stil

  • Suradnja (Spider-Man)

  • Verzija

Air Jordan 1 x Spider-Man

Tijekom produkcije filma Spider-Man: Into the Spider-Verse 2018. godine, članovi ekipe koji su radili na dizajniranju središnjeg lika, Miles Morales, odlučili su ga prikazati u tenisicama baziranim na Jordan 1. Sami dizajneri su odrasli u vrijeme kada je prva potpisana cipela legendarnog košarkaša upravo izašla i osjetila da je to prikladno kulturno uklapanje za mlado dijete iz Brooklyna. U odvažnom potezu, pisali su Nikeu pitajući ih mogu li napraviti cipelu kao pravi Air Jordan 1. Marka se složila, a ostalo je povijest.

Prvo izdanje filma Jordan 1 Spider-Man izašlo je u tandemu s animiranim filmom iz 2018., njegov dizajn temeljen na tenisici koju je nosio Miles Morales u filmu, koji je sam bio inspiriran kultnim Chicago colowayom. Kao takav, ovaj high-top je odjeven u crnu, crvenu i bijelu shemu boja s posebnim detaljima dodanim kako bi odražavali aspekte Spider-Man karaktera. Jordan 1 Retro High Into the Spider-Verse, koji je postao poznat kao Origin Story zbog svoje povezanosti sa Spider-Man filmom koji je započeo svoju trilogiju, ima uzorak reflektirajućih bijelih točaka koje svjetlucaju preko crvenih slojeva i dodira plave boje na prozirnom potplatu, jezičnom zakrpom i unutarnjom oblogom koja predstavlja odijelo superheroja. Osim ove muške verzije, izdanje za malu djecu je objavljeno zajedno s još jednim za malo stariju djecu, od kojih oba imaju pjenom ispunjenu midsole i crveni Nike branding na plavom jeziku i ulošku.

Tri godine kasnije, 2021., objavljen je sljedeći film u kojem je glumio Spider-Man. U traileru za film, koji je nazvan No Way Home, glumac Tom Holland mogao se vidjeti kako nosi par Air Jordana 1s, što je izazvalo uzbuđenje zbog tenisice. Izgleda vrlo različito od modela 2018, odlučivši se za crni kožni gornji dio s slojevima Neutral Grey od antilopa, retro Nike Air brendiranje na jeziku i Hyper Crimson naglašava oko ovratnika. Iako se nije pojavio u klasičnim bojama akcijskog junaka, još uvijek je bio popularan izdanje koje je postavilo pozornicu za sljedeći Jordan 1 Spider-Man.

To se dogodilo 2023. godine kako bi se podudaralo s drugim animiranim filmom u trilogiji. Kao i njegov prethodnik, Jordan 1 High OG Spider-Man Across the Spider-Verse, čiji je kraći nadimak Next Chapter ili Spider-Man 2.0, bio je inspiriran onim koji je nosio u filmu i ima cijeli niz izmjena kako bi ga razlikovao od Priče o podrijetlu. Iako je kombinacija boja ista, u gornjem dijelu korišten je niz vrhunskih materijala, uključujući antilop, nubuck i lakiranu kožu. Njegovi slojevi su podijeljeni u patchwork od komada koji sadrže različite grafike, kao što su strip-knjiga stilu polka točkice na ovratnik omot, čime se odražava brojne dimenzije prikazane u filmu multisvemira. Također ima sjaj u tamnom potplatu koji svijetli svijetlo bijelo kada su svjetla isključena. Kao i njegov prethodnik, bio je objavljen u izdanjima za sve uzraste, uključujući malu djecu i djecu.

Druga tenisica je također izašla uz Next Chapter, iako u vrlo ograničenom broju. Koristeći praktičniji Jordan 1 Utility model, ovaj high-top je bio izdanje za Friends and Family koje je nazvano po tajanstvenom Prowlerovom antagonistu koji se može vidjeti u filmu. Baš kao što Spider-Man 2.0 odražava izgled svog imenjaka, ova nova cipela poprima boje Prowler-a, s uglavnom crnim gornjim dijelom od kože i najlona, ljubičastim dijelovima kroz nožni prst, ovratnikom i potplatom i neonskim ružičastim isticanjima na dodatnim džepovima pričvršćenim na bočne zidove i petu. Objavljeno je samo 100 parova, većinom onih koji su bili uključeni u film i zaposlenika Jordana Branda, što ovu tenisicu čini vrlo rijetkom.

Kako je treći nastavak Spider-Man animirane trilogije još uvijek u izradi, ljubitelji ovih jedinstvenih Jordanovih 1 mogu se uvjeriti u barem još jedan dizajn temeljen na superjunaku koji se njiše na internetu. Zahvaljujući nevjerojatno kreativnim umovima koji stoje iza dosadašnjih cipela Jordana 1 Spider-Man, kolekcija je već vrlo tražena, a mnogi će bez sumnje s nestrpljenjem čekati sljedeće Spider-Man tenisice jer ovo povoljno partnerstvo i dalje cvjeta.

Rangiraj Jordan 1 x Spider-Man
(0)

SPORTSHOWROOM koristi kolačiće. O našoj politici prema kolačićima.

Nastavak

Odaberite svoju zemlju

Europa

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

bliski istok