SPORTSHOWROOM

Filter na

  • Poredaj po

  • Spol

  • Brend (Yeezy)

  • Kolekcija (500)

50

Yeezy 500 je značajno odstupio od prethodnih Yeezy dizajna Kanye Westa. Na tehnološkoj razini, revolucionarne moderne inovacije Boost i Primeknit zamijenjene su za značajke koje su se prvi put koristile u halcyon danima 90-ih. To je zauzvrat utrlo estetski put daleko od jednostavnosti Yeezy 350 i prema više maksimalističkoj, retro cipeli.

Nakon što je cipelu prikazao na brojnim događajima koji su trajali nekoliko mjeseci, West ju je na kraju ispustio 2018. godine, upravo kada je popularnost kockastih tenisica bila na vrhuncu. 

Retro izgled Yeezy 500 dolazi iz 90-ih tehnologija koje se nalaze u njemu, dok se više tehničkih elemenata kao što su apsorpcija udara i povrat energije obrađuju pomoću adiPRENE+ jastuka. Međutim, gomoljasti izgled midsole jedinice dolazi od "Noge koju nosiš" tech u potplat, koji je prvi put viđen u 1999 kada se pojavio na KB8 III, Kobe Bryant je potpis trener. Frampton Ellis je dizajnirao te potplate s idejom da bi repliciranje prirodnih kontura ljudskog stopala pružilo bolju bočnu stabilnost i time ograničilo ozljede. 

Duž perimetra srednjeg potplata teče gumena traka kako bi se zaštitio gornji dio, čiji se dizajn temeljio na stilu vojne čizme. Prirodni, izdržljivi materijali poput antilopa i kože kombiniraju se s visoko poroznom mrežicom kroz sredinu i jezik. To pomaže u stvaranju cipele s visokom razinom krutosti i čvrstoće s laganim, okretnim osjećajem. Reflektivnost je još jedna važna estetska nijansa 90-ih uvrštena na 500. Pojavljuje se kroz debele prstenove koji okružuju čipkaste ušice.

Izvorni travanj 2018 "Rumenilo" boja u bež, smeđa i bjelkasta dobila je nježan nadimak "Desert Rat" zbog svoje zakrivljene sredine, dok je vojni gornji dio u boji pijeska čini da posebno izgleda kod kuće u suhim, pustinjskim okruženjima. Ova boja je još uvijek vrijedan kolekcionarski predmet među Yeezy obožavatelja do danas. 

Kada je 500 sletio, nastojao je dokazati da je Yeezy bio uzbudljiv, rizičan i inovativan brand. Usvajanjem ove bujne, debele estetike pomoću tehnologije kasnih 90-ih, Kanye West nije mogao biti više na trendu s izdavanjem Yeezy 500 u 2018-u, dodatno učvršćujući svoju ostavštinu kao vrhunski dizajner.

Rangiraj Yeezy 500
(0)

SPORTSHOWROOM koristi kolačiće. O našoj politici prema kolačićima.

Nastavak

Odaberite svoju zemlju

Europa

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

bliski istok