SPORTSHOWROOM

Filter na

  • Poredaj po

  • Spol

  • Brend (Jordan)

  • Kolekcija (11)

  • Verzija (Cherry)

Air Jordan 11 Cherry

1995., Michael Jordan je tek počeo ono što će ispasti majstorski povratak. U njoj je postavio nove rekorde i osvojio još više prvenstava, čineći Jordan 11 koji je tada nosio kao must-have - fenomen koji se nastavio početkom 2000-ih, kada je Jordan Brand pokrenuo kolekciju retro AJ11s. Uz njih, tvrtka je počela izdavati i nove koloture, od kojih su neke postale vrlo traženi modeli za muškarce i žene. Jedna od njih bila je živahna trešnja Jordan 11, cipela s tako žarkim bojama da su entuzijasti tenisica bili očarani njenim upečatljivim izgledom.

Air Jordan 11 Cherry je prvi put bio poznat kao Varsity Red kada je objavljen u inačici Low 2001. godine zbog upotrebe ove boje u nekoliko ključnih elemenata. Jordan Brand već je 1996. godine izbacio neke niske AJ11 tenisice, ali iako su one imale nešto drugačiju konstrukciju od originalnih High tenisica, one koje su predstavljene 2001. godine ostale su vjerne svom odvažnom dizajnu. Najvažniji aspekt za postizanje ovog izgleda je sjajni crveni blatobran Cherry, čija patentna kožna građa daje klasični sjaj po kojem je Air Jordan 11 tako poznat. Također ima poznatu gornju balističku mrežu i mrežaste ušice u bijeloj boji, sofisticirano brendiranje u bijeloj i Varsity Red boji i prozirni potplat koji otkriva ploču od karbonskih vlakana koja se nalazi između nje i bijelog, zračno jastučića, Phylon pjenastog srednjeg potplata. Crveno-bijeli su uvijek prisutni tonovi na tenisicama Jordana jer se odnose na igračevu glavnu momčad, Chicago Bullse, a AJ11 Cherry se ne razlikuje. Možda je to razlog zašto je to bio takav trenutak uspjeh kada je izašao, a možda je to razlog zašto se nastavlja privlačiti gužve sa svakim retro izdanje.

Obožavatelji prvih Jordan 11 Cherrysa morali su čekati još 15 godina do drugog izdanja, koje se dogodilo sredinom 2016. godine. Ovo Retro izdanje još je jedno nisko s bijelom bazom i Varsity Red istaknutim na područjima kao što su dijelovi za držanje riblje kosti potplata i Jumpmanovi logotipi na peti, jeziku i podnožju. Kao i cipela iz 2001., napravljena je za djecu i odrasle. Dvije godine kasnije, 2018., izašao je par AJ11 Cherry Cleats, s prilagodbama za nogometno igralište. Objavljen u Low i High verziji, uključuje Lunarlon Foam midsole i oblikovane klinove na potplatu. U većini slučajeva, svaka od njih zadržala je privlačnu shemu boja svojih prethodnika, iako je crna dodana unutarnjoj oblozi.

Do tog vremena Air Jordan 11 postao je poznat po svojim uzbudljivim blagdanskim izdanjima, koja su obično lansirana u prva dva tjedna prosinca svake godine. Opet, oni koji su se nadali da će se dočepati nove verzije kolwaya morali su čekati nekoliko godina do 2022. godine, kada su dobili vrhunsku Air Jordan 11 Retro Cherry po prvi put. Mnoge njegove značajke odražavaju značajke niskog vrha, s prozirnim potplatom, kožnim blatobranom Varsity Red i bijelim balističkim mrežastim gornjim dijelom. Međutim, također ima svoj poseban karakter koji se manifestira elementima kao što su crni i Varsity Red rešetkasti uzorak na ploči od karbonskih vlakana, Varsity Red Jumpman logotip vezen u bočnu petu i preokret rasporeda boja na unutarnjoj strani, koji vidi oblogu i uložak prikazuju jarko crvene tonove, dok su Jumpman na podnožju i 23 na ploči pete ukrašeni bijelom bojom.

Asortiman Air Jordan 11 Cherrys proširio se sa stvaranjem high-top inačica kao što su stvorene za odrasle, djecu i malu djecu. Dječji Crib napravljen je i za vrlo malu djecu. Zadržavajući temeljni izgled trešnje, njezin potplat je daleko mekši od ostalih modela, što ga čini prikladnim za razvoj stopala, dodan je trakica za povlačenje na petu i uveden je lakši sustav pričvršćivanja na medijalnu stranu gornjeg dijela. Djeca i mala djeca tada su dobila još jedan dizajn poznat kao Little Flex, koji uopće ne treba biti vezan. Umjesto vezica ili sustava zatvaranja kuka i petlje koji se nalazi na krevetiću, ima fleksibilan bijeli gornji dio s potpornim trakama koje se dobro uklapaju na vrh stopala. To znači da se može skliznuti i isključiti pomoću trakice za povlačenje koja izlazi iz pete. 

Zatim, 2023. godine, nezaboravna paleta boja trešnje Jordan 11 kombinirana je s značajkama koje pružaju udobnost CMFT modela. Ova tenisica ima prozirni plavi potplat koji otkriva bijeli srednji potplat s Zoom Air jastučićem i patentnim kožnim blatobranom koji se omata oko prsta i bočnog boka u jarko crvenoj boji. Uz to, upotreba crvenih Jumpmanovih logotipa na bočnoj peti i jeziku daje mu one Cherry vibracije, dok tekstilne trake koje se formiraju u čipkaste petlje duž okulara podsjećaju na strukturu vezica na AJ11.

Hrabri tonovi boje trešnje odgovaraju smionom izgledu Air Jordana 11 kada su 2001. prvi put naneseni na njegovu teksturno raznoliku vanjsku površinu. To ga je učinilo snažnim izborom stila tada i nastavlja to činiti do danas. Svijetlocrvene nijanse razlikuju ga od ostalih AJ11 tenisica, što mu donosi strastvenu sljedbu koja željno iščekuje svako živo obojeno izdanje ove elegantne cipele.

Rangiraj Jordan 11 Cherry
(0)

SPORTSHOWROOM koristi kolačiće. O našoj politici prema kolačićima.

Nastavak

Odaberite svoju zemlju

Europa

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

bliski istok