SPORTSHOWROOM

Filter na

  • Poredaj po

  • Spol

  • Brend (Nike)

  • Linija

  • Kolekcija (Air Max Pulse)

Air Max Pulse

Povijest Nikeove linije Air Max seže sve do 1987. godine, kada je pionirski dizajner Tinker Hatfield prvi put odlučio otkriti tehnologiju jastuka marke. U godinama od tada, serija se razvila na nevjerojatne i neočekivane načine do točke gdje postoji ogroman katalog natrag dizajna koji se mogu odabrati zrakom. Svaka generacija dobila je svoj vlastiti Air Max model - kasnih 80-ih donio je fanovima tenisica originalni Air Max 1, 90-e su im dale dizajn koji mijenja igru poput Air Max 95, Air Max 97 i Air Max Plus, noughties elegantni Air Max 2003 i sportski Air Max 360, a 2010-e su po prvi put isporučile potpuno vidljiv krevet zraka u obliku VaporMax potplata. Zatim, kako se tvrtka preselila u 2020-e, bilo je vrijeme za sljedeću evoluciju Air Maxa, koju bi mogla usvojiti nova generacija obožavatelja tenisica i osvrnula se na nostalgiju u desetljećima koja dolaze. Cipela je bila Nike Air Max Pulse.

Dizajnirajući tenisicu za novu eru, Nike je želio proizvesti nešto što je izgrađeno na prethodnim modelima Air Maxa, ali je također imao svoj jedinstveni identitet. Također, brand je uvidio važnost ugostiteljstva prema potrebama generacije Z što je u svijetu sve veće urbanizacije značilo izgradnju cipele koja je imala trajnost da se nosi na ulicama suvremenih gradova. Također je morao omogućiti mladima prostora 2020-ih da testiraju granice mode i definiraju svoj stil. Da biste to učinili, trebalo je imati sjajan estetski način života koji odgovara bezvremenskom šarmu ranih tenisica Air Max.

Kako bi postigli takve uzvišene ciljeve, Nikeovi dizajneri obratili su se gradu Londonu za inspiraciju. Oličenje suvremenog urbanog života, raštrkani glavni grad Ujedinjenog Kraljevstva također je odigrao važnu ulogu u Nikeovoj povijesti tenisica, osobito kroz živu podzemnu glazbenu scenu koja je tijekom godina usvojila dizajne poput Air Max 1, Air Max 95 i mnogih drugih. Uzevši svoj signal iz znamenitosti i zvukova londonskih kultnih glazbenika i umjetnika, Air Max Pulse također je uključio gradsku urbanu scenu i brutalističku arhitekturu u svoje utjecaje. Iako je to Pulsu dalo osobit karakter, njegove reference na prošle dizajne Air Maxa označile su ga kao neupitnog člana ove slavne obitelji. Njegov mjehurić zraka je uzet gotovo izravno iz Air Maxa 270, omotavajući se oko pete na sličan način kao i silueta 2018, pa čak i s brojem te cipele otisnutim na njemu. Iako je izgledao kao jastuk na 270, to je zapravo ažurirana verzija njega. Još jedna evolucija sustava Air Max, iskoristila je jednostavan plastični isječak vidljiv na donjoj strani pete kako bi lakše balansirala težinu korisnika ravnomjernije preko potplata i stvorila glatki prijelaz između pete i prednjeg dijela. U kombinaciji s prednjom polovicom s jastučićem od pjene, proizvela je vrlo udobnu tenisicu za prelazak gradskih ulica. Uz ovu jasnu sličnost s Air Max 270, Pulse je također dao suptilnije kimanje modelima kao što je Air Max Plus. Imao je sustav vezanja petlje i šipke 3M reflektirajućih elemenata usporedivih s onima na Plus-u, zajedno s novim izgledom brendiranja koji je oponašao njegov nezaboravni TN logo.

Unatoč ovim počastima prijašnjim dizajnima, Air Max Pulse je imao svoju vlastitu estetiku koja ga je izdvojila. Imao je čvrstu građu koja se sastojala od izdržljivog blatobrana od sintetičke kože koji se uzdizao prema peti uz retro-izgledniju prozračnu mrežu preko gornjeg dijela, s plastičnim štitnikom koji je formirao brojač peta za dodatnu stabilnost. Prednji dio potplata sadržavao je Nikeovu pouzdanu Waffle dršku, dok su vakuumski zabrtvljeni elementi pružali dodatnu zaštitu od habanja. 3M reflektirajuće naglašava dodatnu vidljivost na swoosh, peta kartica i između vezica, a TN-stil branding pojavio preko jezika i uloška. Na brojač peta utisnut je još jedan novi skup teksta za brendiranje, a slovo Air Maxa lagano je utisnuto u sockliner - fini dodatak koji je tenisici pružio vlastiti ekskluzivni dodir. Povrh toga, prve su koloture slijedile iste glazbene i arhitektonske inspiracije, integrirajući neutralno svjetlo i tamne tonove s živahnim detaljima. Prvi Nike Air Max Pulse miješao je bijelu boju, Photon Dust i Reflect Silver u većem dijelu svoje vanjštine, s crvenim naglascima visokog napona koji pružaju privlačne nijanse boje. Slične boje slijedile su u obliku crno-bijelog dizajna i modela Cobblestone koji je sadržavao više srebrno sivih nijansi, u skladu s urbanim utjecajima Pulse.

Air Max Pulse je izašao u javnost 26. ožujka 2023. Poznat kao Air Max Day među zajednicom tenisica, ovaj je dan iskorišten za proslavu nasljeđa prošlih dizajna Air Maxa i pokretanje potpuno novih modela koji nikada prije nisu viđeni, što ga čini savršenim mjestom za otkrivanje najnovijih cipela u uglednoj liniji. Izlazeći uz visoko očekivani Air Max 1 ‘86 Big Bubble, Pulseove povratne detalje i prepoznatljiv izgled, u kombinaciji s upotrebom utjecajnih mladih glazbenika za promoviranje tenisice uoči objavljivanja, osiguralo je snažan utjecaj na dan. U potezu koji je odražavao inspiracije na kojima se temelji dizajn Air Max Pulsea, Nike je odabrao dva najistaknutija londonska underground umjetnika u višestruko nagrađivanom DJ-u i tekstopiscu Nii Archives i političkom reperu Jeshiju kako bi izgradio vezu između obožavatelja tenisica i cipele. Zapravo, nekoliko tjedana prije nego što je Pulse službeno izašao, Jeshi je zamišljen kako dijeli besplatne parove svojim obožavateljima u kutku trgovine u Sohou - trendi zabavni okrug koji djeluje kao idealna lokacija za takvu kampanju i jačanje profila dizajna.

U međuvremenu, u Južnoj Koreji, popularna K-Pop odjeća NewJeans dovedena je u model Nike Air Max Pulse, zajedno s drugim Air Max Day izdanjima, što je podiglo profil tenisice na globalnoj razini. Osnovana je samo godinu dana prije, a doživjela je meteorski uspon te postala svjetski uspjeh. Čak su imenovani veleposlanicima za odnose s javnošću u gradu Seoulu. U kombinaciji s nagovještajima hip-hopa i UK garage-a koji su se pomiješali s pop i R&B utjecajima grupe, to ih je učinilo savršenim ljudima koji će se svidjeti mladima 2023. godine.

S ovim odobravanjem, Nike Air Max Pulse je bio uspješan, a samo mjesec dana kasnije, najavljena je njegova prva suradnja. Nike je još jednom odao počast glazbenim utjecajima koji stoje iza tenisica kako bi se svidio mlađim generacijama. Partnerstvo je uključivalo DJ Los Angelesa i utjecajnog društvenog medija Zacka Bialobosa, poznatijeg kao Zack Bia. Kao član samog Gen Z-a, već je radio s nekoliko popularnih glazbenika, uključujući Drakea i Jacka Harlowa, do vremena kad su ga zamolili da surađuje s Nikeom. Njegov dizajn Air Max Pulse uvelike se odnosio na njegov rad kao DJ-a, koji je imao izgled nacrtan prema izgledu CDJ gramofona i imao je kimanje glavom na izdavačku kuću koju je osnovao, Field Trip Records. Dodatni kožni pokrov s patentnim zatvaračem po sredini dao je cipeli izrazitu estetiku, a crni vanjski s upečatljivim crvenim naglascima nastavio je temu minimalističkih shema boja vidljivih na prvih nekoliko boja.

Nike Air Max Pulse je izašao u vrijeme kada vam se može oprostiti što mislite da Nike nije imao gdje otići sa svojom desetljećima starom Air Max linijom. Međutim, njegov odvažan izgled najavio je namjeru branda da i dalje mladima svake generacije pruža svoj jedinstveni model. S tim je došlo obećanje originalnih dizajna i trajna predanost da će nastaviti razvijati Air Max tehnologiju, tako da svaka nova skupina mladih ljudi može uživati u mekom jastuku i elegantnom životnom stilu. U Air Max Pulseu, Nike ne samo da je pronašao još jednu siluetu koja definira doba, već i tenisicu koja je osigurala mjesto branda u kulturi mladih za drugu generaciju.

Rangiraj Nike Air Max Pulse
(0)

SPORTSHOWROOM koristi kolačiće. O našoj politici prema kolačićima.

Nastavak

Odaberite svoju zemlju

Europa

Amerike

Azija Pacifik

Afrika

bliski istok