SPORTSHOWROOM
  adidas Predator

  Filter na

  • Poredaj po

  • Spol

  • Brend (adidas)

  • Kolekcija (Predator)

  • Model

  • Boja

  • Sport

  adidas Predator

  adidas Predator

  55 artikala

  Za senzacionalne igrače koji skreću loptu s panacheom.

  Predator

  Kad se krajem osamdesetih u mirovinu povukao nogometaš Liverpoola Craig Johnston, odlučio je nastaviti trenirati mlade igrače kako bi ostao u kontaktu s utakmicom koju je volio. Primijetivši da su tadašnje nogometne čizme napravljene od kože, Johnston je odlučio zamijeniti ih gumom kako bi ponudio istu razinu zakrivljenosti i kontrole lopte koju pruža gumeno lice stolnoteniske palice. Proveo je gotovo pola desetljeća razvijajući dizajn s grippy gumenim grebenima. Konačno, uz pomoć demonstracijskog videa s njemačkom legendom Franzom Beckenbauerom, uvjerio je adidasa da se uključi, a njegova skromna ideja postala je svijet u kojem je pobijedio predatorsku nogometnu čizmu.

  Godine 1994., boot je debitirao s riječju "Predator" u oštro-kutnom fontu preko jezika, što bi postavilo ton cijelog raspona. Cipela je imala crnu, jako zrnatu konstrukciju od klokanove kože i duboke peraje nalik grebenu u gumi kroz prednji dio, koje su dizajnirane da daju loptu bez presedana bič i uvijanje. Crvena obloga oko ploče s pastuhom i nazubljene bijele tri pruge adidasovog logotipa upotpunile su kultni kolorit crnih, crvenih i bijelih tonova koji će na kraju postati bitan dio Predatorova stila. Ove osobine stvorile su estetiku koja je stvorila osjećaj dramatičnog, opipljivog uzbuđenja oko ovih originalnih čizama. 

  Adidas je nastojao zadržati taj osjećaj u godinama od tada nastavljajući spajati eksperimentalnu tehnologiju s jedinstvenim stilom. To je dovelo do razvoja određenih ključnih značajki na tom putu. 1995. godine adidas Predator Rapier je predstavio jezik koji se mogao preklopiti, dok je 1998. godine donio asimetrične vezice. U 2015. godini, prekinuli su Predator i razvili pleteni sustav bez vezica koji je pronašao put do '18+' Predator preporoda 2018. godine, koji je također sadržavao elegantnu ogrlicu za čarape. Ova kontinuirana inovacija sugerira da će adidas nastaviti postavljati visoke standarde za Predator boot, koristeći najnoviju tehnologiju rezanja i uvijek želeći kombinirati maksimalni kuglični skretanje s genijalnim stilom. 

  S vremenom, kako se dizajn adidas Predatora mijenjao i ažurirao, počeo je privlačiti određeni kalibar igrača. Oni koji bi mogli dočarati magiju s loptom čineći naizgled nemoguće. Bez iznimke, ovi pojedinci su bili vješti, precizni i moćni. 

  Ako je igrač Predatora onaj koji je napravio niz kultnih postignuća, onda popis sigurno počinje s Davidom Beckhamom. Dvije godine nakon objavljivanja, Becks zabija polu-liniju čudo štrajk protiv Wimbledona dok nosi adidas Predator, cementirajući ga kao uzbudljiv novi talent na nogometnoj sceni. Bio je suštinski igrač Predatora, kontrolirao je loptu, svladao igru i savijao loptu iz slobodnjaka s hladnom lakoćom i veličanstvenom preciznošću. Kako je postupno postajao legenda igre diljem svijeta, njegova povezanost sa svemogućom Predatorovom čizmom je izdržala i bila je nešto što će biti s njim tijekom cijele njegove karijere.

  Još jedan golemi igrač Predatora bio je Zinedine Zidane. Na Svjetskom prvenstvu '98 u Francuskoj, imperiozni veznjak odveo je francusku momčad do nevjerojatne domaće pobjede dok je nosio Predator. Za svoj klub, Zidane je predvodio Real Madrid do devete pobjede u Europskom kupu 2002. godine, postigavši veličanstven odbojkaški par Predator Mania Realsa. Čak je pomogao razviti Predator PowerSwerve s adidas. Bio je talisman za Predatora i pomogao mu je da se ubaci u nogometnu povijest. Njegova vještina, snaga na lopti, sposobnost da bude agresivan kada je to potrebno (a ponekad i kada to nije slučaj), i njegova prijetnja pogodkom iz sredine terena oblikovali su očekivanja igrača "Predatora". 

  U moderno doba, adidas Predator dobio je novi zakup života kroz vizionara, inteligentnog i razmetljivog veznjaka Paula Pogbe. Francuska reprezentacija je 2018. godine, uz pomoć pogbe u bodovanju i asistenciji, ostvarila uvjerljivu pobjedu 4:2 nad Hrvatskom u finalu Svjetskog prvenstva, pokazavši da je ova desetljećima stara kopačka i danas relevantna.

  Adidas je nastavio proizvoditi jedinstvene dizajne Predatora koje vole nogometaši svih stilova, istovremeno razvijajući inovativne tehničke značajke potrebne za postizanje tog zaštitnog znaka. Legende koje su nosile ove čizme su lovci s urođenim vještinama i osjećajem za svaku situaciju. Baš kao i čizme, oni su grabežljivci.

  Rangiraj Adidas Predator
  (0)

  SPORTSHOWROOM koristi kolačiće. O našoj politici prema kolačićima.

  Nastavak

  Odaberite svoju zemlju

  Europa

  Amerike

  Azija Pacifik

  Afrika

  bliski istok